Keskustelupalsta

« aihelistaan

Pikkukosken uimaranta on vaarassa


 • nimimerkki

  Sari Sulander

  9.1.2020 klo 18:32
  Pikkukosken uimaranta on vaarassa

  Helsingin kaupunginvaltuustossa on edelleen esillä Helsingin Vanhankaupunginkosken padon purkaminen ja siellä on äänestetty purkamisen uudelleen selvittämisen puolesta. Pato ja sen ympäristö on kotiseutumme kulttuurihistoriallinen nähtävyys.

  Padon purkaminen aiheuttaisi vedenpinnan laskun Vantaanjoessa ja se taas tietäisi huonoa joen uimarannoille. Vantaanjoella on useita uimapaikkoja, Pikkukosken uimaranta, Pakilan ja Tapaninvainion uimaranta, siirtolapuutarhojen saunojen ja yleiset uimalaiturit. Näitä käyttävät sadat ihmiset virkistyksekseen.

  Ainakin lähimpänä koskea oleva Pikkukosken uimaranta todennäköisesti menisi pilalle. Pitkälti yläjuoksullakin saattaisi vedenpinta laskea ja on esitetty myös arveluja, että joen reunat sortuisivat veden pinnan laskiessa. Mitenkähän kävisi sitten meidänkin saunalaiturilta uimisen.

  Vanhankaupunginkosken padon purkamisesta on jo kertaalleen tehty erittäin kattava selvitys vuonna 2016. Siitä käy selvästi ilmi, että purkamisella on enimmäkseen negatiivisia vaikutuksia myös alueen luontoarvoille. Joen länsihaaran patoa halutaan purettavaksi, jotta kalojen nousu jokeen helpottuisi. Kuitenkin joen itähaarassa on jo olemassa kalaportaat ja kalojen nousua ollaan itähaaran kautta edelleen helpottamassa.

  Selvitys Helsingin Vanhankaupunginkosken padon purkamisen oikeudellisista edellytyksistä
  linkki selvitykseen:
  https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/42/42237e9095f17e77654b463dd24a4589974791b2.pdf

  Olen ehdottanut, että OSPY kirjoittaisi vetoomuksen padon säilyttämisen puolesta ja sitä kautta siirtolapuutarhamme lähimpien uimarantojen säilyttämisen puolesta. Syyskokouksessa sovittiin, että laitan tietoa keskustelupalstalle, jotta asiasta voidaan kevätkokouksessa keskustella ja toivottavasti vetoomuskin kaupungille tehdä.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Pikkukosken uimaranta on vaarassa