Keskustelupalsta

« aihelistaan

Pensasaidat ,pensaat ja puut


 • nimimerkki

  Kerttu Leppänen

  30.7.2019 klo 18:31

  Helsingin Rakennusviraston sivuilta"Yhteiset pelisäännöt" löytyy teksti siirtolapuutarhojen pensaiden yms.leikkauksista.
  Pensasaidat korkeus 140 cm,leveys SUOSITELLAAN 60cm(ei siis pakollinen!)
  Puut 4,5m.Pensaat 2,5m.LIIAN KORKEAT PUUT JA PENSAAT MADALLETAAN HALUTTUUN KORKEUTEEN VÄHITELLEN 3-5 VUODEN AIKANA (ei siis esim.30.8.2019 mennessä)
  Kannattaisi "mittamiesten-ja naisten" tutustua aineistoon etukäteen.Turhaa harmia jäsenille.

 • nimimerkki

  Esko Vertanen

  30.7.2019 klo 19:59
  Hallitus on täysin selvillä kaikista kaupungin määräyksistä. Pensasaitojen leveyteen on kiinnitetty erityistä huomiota siksi, että aidoilla puutteellisen hoidon vuoksi on taipumus levitä yläosastaan ja siten kaventaa kulkuväylää. Väylä on myös pelastustie ja sen minimileveys 3 m. HYvin monille mökeille on vuosikausia annettu huomautus samoista asioista, mutta mitään ei ole tapahtunut. 30.8. katsotaan, alkaako jotain tapahtua. Se olkoon alkuna monelle 3 - 5 vuotta kestävälle prosessille. On kovin uhmakasta väittää, että määräysten noudattaminen aiheuttaa turhaa harmia, etenkin kun se tulee ulkopuoliselta, jolla ei ole mitään sananvaltaa yhdistyksen asioissa.

 • nimimerkki

  Anu Korhonen

  30.7.2019 klo 21:39
  Eli ei tarvitse kesken kauden elokuun loppuun mennessä leikata, vaan 3-5 vuoden sisään? Meillä olisi tarkoitus tehdä alasleikkaus lehtien pudottua.

 • nimimerkki

  Sakari Kauppinen

  30.7.2019 klo 23:04
  Nyt tarvittaisiin uusillekin mökkiläisille hyvät ohjeet, mikä on orapihlaja-aidan oikea korkeus. Leikkasin ennen juhannusta 140 cm:iin, nyt tuli ilmoitus, että on liian korkea. Paljonko siitä saa leikata pois? Saanko leikata vaikkapa 20 cm? Herttoniemeläisen ohjeen mukaan tulee pitää ”määräkorkeuteen (140 cm) leikattuina” ja toisessa kohdassa ”täysikorkuisesta pensaasta leikataan pois vuosittainen kasvu, jotta aita pysyisi vakiokorkeudessaan (eli 140 sentissä).” Jos otan pois 20 cm, ei ole vakiokorkeudessa, eikä tule huomautusta, että on liian korkea, mutta tuleeko huomautus, että on leikattu matalammaksi kuin naapureilla? Ospyn ohjeen mukaan ”Pensasrivistön tulee polkujen puolella noudattaa yhtenäistä linjaa”.

 • nimimerkki

  Kerttu Leppänen

  31.7.2019 klo 09:35

  Esko Vertaselle:Olen edelleenkin yhdistyksen jäsenen laillinen edunvalvoja,joten en ole ulkopuolinen.
  Maanomistajan,jotka on esitetty asiakirjassa"Siirtolapuutarhojen yhteiset pelisääntöjen mukaan":yhteisten pelisääntöjen noudattaminen on kaikkien mökkeilijöiden ja palstaviljelijöiden yhteinen etu.Jos OSPY haluaa Rakennusviraston ohjeet muuttaa,on sen tehtävä päätös Yhdistyslain 16 pykälässä tarkoitetulla tavalla,eli pykälän 1 momentin mukaan,päätösvalta kuuluu erityisesti sen jäsenille EI hallitukselle.
  On sinänsä erikoista,jos yhdistys poikkeaa maanomistajan,eli Helsingin Kaupungin määräyksistä.Sinänsä on ymmärrettävää,että pelastustiet on pidettävä esteettömönä.

 • nimimerkki

  Kerttu Leppänen

  31.7.2019 klo 09:43

  ...jatkoa edelliseen.Mittaajat eivät sanallakaan maininneet 3-5 vuoden puiden/pensaiden leikkuuajasta,eikä kolmen metrin minimileveydestä naapurin aidan kanssa,vaan ainoastaan siitä,että aitoja pitää kaventaa ja puita /pensaita lyhentää 30.8.2019 mennessä mahdollisen sanktion uhalla!

 • nimimerkki

  Anu Korhonen

  31.7.2019 klo 10:31
  Kerttu, mitä nämä sanktiot voisivat olla? Olivatko mittaajat hallituksen vai kaupungin väkeä? Olisi hyvä, jos tästäkin asiasta viestittäisiin selkeästi, yhdenmukaisesti ja ennakoiden.

 • nimimerkki

  Kerttu Leppänen

  31.7.2019 klo 11:52

  Anu,hallituksen mittaajia olivat.Sanktioista on maininta myös ilmoitustaululla.Luultavasti ottavat jonkun ulkopuolisen tekemään leikkaukset ym työt,sitten lasku perään.Viimeisenä konstina on vuokrasuhteen irtisanominen.

 • nimimerkki

  Anu Korhonen

  31.7.2019 klo 13:17
  Ilmoitustaululla on kesäkuun tiedotustilaisuuden muistio, jossa sanotaan, ettei aidan korkeus saa missään vaiheessa kesää ylittää 140 cm. Samoin siinä todetaan, että yhteisten pelisääntöjen rikkomiset on yleensä hoidettu neuvottelemalla, mutta jatkossa voi olla tarpeen kartoittaa erilaisia sanktioita. Jos jotain sääntöjen ulkopuolisia rangaistuksia keksitään, on kohtuullista ilmoittaa niistä hyvissä ajoin etukäteen. Ehkä tällaisia ilmoituksia tulee elokuun jälkeen ja aikaa ryhtiliikkeeseen on tuo Eskonkin mainitsema 3-5 vuotta? Ei liene kohtuullista, että varoittamatta ulkopuolinen firma leikkaisi aidan ja laskuttaisi siitä. Ja järkevää olisi leikata alas aidat vasta, kun lehtivihreä on palannut runkoon, ei elokuussa.

 • nimimerkki

  Esko Vertanen

  1.8.2019 klo 14:13
  Kerttu Leppänen: Oulunkylässä toimitaan yhdistyksen säännöillä ja hoidetaan puutarhaa yhdistyksen ohjeilla, jotka löytyvät yhdistyksen verkkosivuilta pääotsikon Ospyn ABC alta otsakkeella Puutarhapalstan hoito. Päämiehenne ei ilmeisesti kykene itse hoitamaan palstaansa ja siksi teidän hänen edunvalvojanaan on se hoito jollakin keinolla järjestettävä, sillä kaupunki ei anna mitään erivapauksia sääntöjen noudattamisessa, ei myöskään yhdistys. Jos päämiehellenne on annettu huomautus, se on taatusti annettu aiheellisesti. Mitkään saivartelut senteistä ja hallituksen epämääräinen syyttäminen laittomuuksista eivät sitä hoitovelvollisuutta kumoa. Onko päämiehenne muuten tietoinen siitä, että parjaatte julkisesti näillä sivuilla yhdistystä, jonka kunnioitettu jäsen hän on pitkään ollut? Ryöpytyksenne tuskin edustavat hänen näkemyksiään.

 • nimimerkki

  Risto Kivinen

  2.8.2019 klo 16:43

  Esko Vertanen:Eipä taida oma käytöksesikään kaikkia miellyttää,aikuinen ihminen,joka on halunnut hallitukseen,ei voi kokouksissa käyttäytyä kuin uhmakas lapsi.Kiroilemisesi jäi jokaisen osallistujan mieleen.Se koira älähtää,johon kalikka kalahtaa!

 • nimimerkki

  Esko Vertanen

  3.8.2019 klo 12:56
  Risto Kivinen, minä en kiroile enkä varsinkaan yhdistyksen kokouksissa. Lienetkö erehtynyt kiroilijasta?

 • nimimerkki

  Risto Kivinen

  4.8.2019 klo 07:33

  Esko Vertanen: olen muutaman vuoden aikana ollut mukana kolmessa kokouksessa,jossa ensimmäisessä "menetit malttisi" Sanna Kivimäen jälkeen,viimeinen oli tänä kesänä.Muisti hoi,älä jätä,älä petä.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Pensasaidat ,pensaat ja puut