Keskustelupalsta

« aihelistaan

Asuinpaikkatodistus


 • nimimerkki

  Kerttu Leppänen

  26.6.2019 klo 15:44
  Yhdistyksen hallitus on pyytänyt kaikilta maistraatista tilattavan asuinpaikkatodistuksen toimitettavaksi hallitukselle 31.7.2019 mennessä.Puhelimitse tilattava todistus maksaa 14 euroa,netin kautta hinta on 6 euroa.Kuitenkin valtion viranomaisen,liikelaitoksen,rahalaitoksen toimittama todistus on yhtä lainvoimainen.Sen on sisällettävä seuraavat tiedot:etu-ja sukunimi,nykyinen osoite,päiväys.Asuinpaikan todistuksena hyväksytään mm.energiayhtiön lasku,tiliote,verolippu,viranomaisen lähettämät kirjeet,jotka liittyvät etuuksien maksamiseen(esim.työttömyys,asumistuki).Liikelaitoksen laskut;kaasu-,sähkö,vesilasku.Verolippu;asuinpaikantodistuksena käyviimeisten 12 kuukauden aikana laadittu verolippu,jossa on em lisäksi myös kuntatunnus.

 • nimimerkki

  Sanna Kivimäki

  29.6.2019 klo 11:37
  Kiitos. Hyvää tietoa!

 • nimimerkki

  Maarit Lummepuro

  7.7.2019 klo 11:10

  Myös Väestörekisterikeskuksen kautta(Omien tietojen tarkistus) voi tulostaa mm.osoitetiedot maksutta.

 • nimimerkki

  Sanna Newton, Ospyn hallitus

  11.7.2019 klo 08:36
  Yhdistyksen vuokranantaja Helsingin kaupunki edellyttää, että palstan vuokrasopimuksen voi tehdä ja siirtolapuutarhamökin omistaa vain henkilö(t), joka on kirjoilla Helsingin kaupungissa ja jolla on pysyvä asunto Helsingin kaupungissa. Vuokranantaja velvoittaa yhdistystä valvomaan asuinpaikkaehdon täyttymistä.

  Asuinpaikkatodisteeksi hyväksytään vain maistraatin myöntämä virallinen asuinpaikkatodistus, joka tilataan väestörekisterikeskuksesta!
  Muut tositteet kuten sähkölasku, rahalaitoksen tosite, verotiedot (eivät ole ajantasaisia tietoja), kelan tosite tai muu asiakirja eivät kelpaa todistukseksi. Henkilön postiosoite näissä asiakirjoissa voi olla eri kuin henkilön vakinainen osoite/asuinpaikkakunta (tieto vahvistettu maistraatista). Myöskään kuvakaappaus tai tulostus väestötietojärjestelmän sivustolta omista tiedoista ei ole virallinen tosite. Asuinpaikkatodistuksen voit tilata sähköisesti https://todistukset.maistraatti.fi/ tai puhelimitse 029 553 6230.

 • nimimerkki

  Maarit Lummepuro

  11.7.2019 klo 20:22

  Sanna Newton;"Hyvään hallintoon kuuluu lain mukaan,että kaikki päätökset perustukoon lakiin,eikä mielivaltaan.Pantakoon ylös se lainpaikka,jonka perusteella kotipaikkatodistus vaaditaan"
  Väestörekisterikeskuksen kautta saatava selvitys kotipaikasta perustuu maistraatin tietokantaan

 • nimimerkki

  Maarit Lummepuro

  11.7.2019 klo 20:34

  Jatkoa edelliseen;Jos asia riitautetaan,oikeudessa noudatetaan ao prosessilainsäädäntöä,eli hyväksyttävät todisteet ovat kirjalliset ja suuliset todisteet.Oikeudella on todisteiden osalta vapaa harkintavalta.Todisteluteemat edellämainittujen todisteiden osalta ovat sellaiset,että niillä todistetaan kotipaikka.Tällöin mikä tahansa asiakirja ja suullinen todistelu kelpaa todisteeksi kotipaikasta,jos oikeus niin päättää.Viime kädessä oikeus ratkaisee,mitä on pidettävä luotettavana selvityksestä kotipaikasta.

 • nimimerkki

  Sanna Newton, Ospyn hallitus

  12.7.2019 klo 10:06
  Kiitos palautteessa. Hallitus on linjannut, että asuinpaikkatarkistukset tehdään virallisen asuinpaikkatodistuksen perusteella. Tervetuloa keskustelemaan hallituslaisten kanssa hallituksen päivystysaikoina.

 • nimimerkki

  Anu Hagman

  24.7.2019 klo 19:17
  Hei,
  Olen nyt vähän hämmentynyt tämän linjauksen kanssa. Koskeeko maistraatin asuinpaikkatodistuksen tilaamisvaade myös viime vuonna mökin ostaneita jäseniä? Aiemmin tiedotettiin, että esim. Kuvakaappaus laskusta osoitteineen kelpaa asuinpaikkatodistukseksi siinä tapauksessa, jos todistuksen on toimittanut vuoden 2018 aikana. Tässä viimeisessä tiedotteessa ei tuota vaihtoehtoa enää mainittu.
  Kyseleepi Anu

 • Ospyn sihteeri

  26.7.2019 klo 15:37
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Kaikkien mökkiläisten, joiden omistuksessa ja/tai nimissä palstan vuokrasopimus on, tulee toimittaa asuinpaikkatodistus. Poikkeuksena 2018 ja 2019 mökin ostaneet.
  2019 mökin ostaneiden ei tarvitse toimittaa asuinpaikkatodistusta. Vuonna 2018 mökin ostaneet voivat toimittaa asuinpaikkatodistuksen tai lähettää kopion viimeisten 3 kk aikana maksetusta laskusta, joka on toimitettu kotiosoitteeseen. Kaikilta muilta vaaditaan päivitetty asuinpaikkatodistus.

 • nimimerkki

  Anu Hagman

  26.7.2019 klo 17:39
  Kiitos täsmennyksestä. Asia siis kunnossa ?
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Asuinpaikkatodistus