« aihelistaan

Pääportti


 • nimimerkki

  Maarit /94

  4.1.2017 klo 16:44

  Tänään keskiviikkona 4.1.2017 n.klo 13, puutarha-alueen pääportin ketjulukko niin löysällä,että normaalikokoinen aikuinen mahtui kulkemaan porttien välisestä aukosta.Toivottavasti sinä,joka käytät ajoporttia kulkemiseen,huolehdit,että portti on kiinni.Alueellahan on taas käyty,ikkunoita rikottu yms.
  Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

 • nimimerkki

  Sari Sulander

  6.6.2017 klo 21:59
  Toivoisin, että pääportti uusittaisiin. Se on huonossa kunnossa ja vaikea lukita.
  On ikävää, kun talviaikaan ajetaan autolla alueelle ja jätetään portti auki mökillä käynnin ajaksi. Sinä aikana pääsee alueelle ulkopuolisia. Joku voi tulla huonoissa aikeissa ja joku saattaa myös tietämättömyyttään sitten jäädä lukkojen taakse alueelle.

 • nimimerkki

  Daisy K

  17.6.2017 klo 09:57
  Portin avain olisi syytä jo vaihtaa, kun se on jo varmaan joka toisella helsinkiläisellä ja muutamalla muulla.
  Mihin katosi Railin aikana aloittama avainten ja lukon uusimisprosessi?! Sen rahoitus on pientä verrattuna muihin projekteihin ja koskettaisi jokaisen mökkiläisen turvallisuutta.

 • nimimerkki

  Kettu

  1.7.2017 klo 17:52
  Hei,
  Olen samaa mieltä Sari Sulanderin kanssa, portti pitäisi uusia, ja laittaa tyyliltään puutarhamessuilla sopivaksi.
  Tässä muutama malli, kustannus tuskin on "mahdoton"
  http://www.pajatsalo.fi/portit.html

 • nimimerkki

  Kettu

  1.7.2017 klo 17:54
  Siis "puutarhamessuilla"

 • nimimerkki

  Kettu

  1.7.2017 klo 17:56
  Vielä..."puutarhamme"...

 • nimimerkki

  Tarja N

  5.7.2017 klo 12:21
  Hei!

  Raililta ei jäänyt kesken lukkojen uusiminen, koska hän olisi siitä todennäköisesti muistanut kertoa minullekin, kun aloitin puheenjohtajana hänen jälkeensä.

  Alueen aidassa on useita portteja ja mukaan lukien wc:t ja roskakatos, sarjoitettavia lukkoja olisi toistakymmentä. Halvimmallakin avainmallilla, joita pitäisi teettää vähintään yksi jokaiseen mökkiin eli 203 kpl, kustannukset lasketaan tuhansina eikä satoina euroina, vaikka porttia ei edes uusittaisi.

  Ajoportista on mahduttava sisään niin hälytysajoneuvojenkin kuin kuorma-autojenkin, joten sen on oltava riittävän leveä ja korkeudeltaan sellainen, ettei sen yli eikä ali pääse helposti. Mielellään myös palamattomasta materiaalista.

  Vaikka portti ja lukko olisi kuinka helppo laittaa kiinni, vaatii se silti ponnistuksen autoilijalta: kun pitäisi pysähtyä uudelleen, tulla autosta ulos ja kävellä vielä muutama metri takaisin portille, tuntuu ponnistus olevan valitettavasti liian suuri osalle autoilijoista.

  Ollessani puheenjohtajana, otin lukituksen esille kerhotalon yhteydessä: jos uusi kerhotalo rakennetaan, menevät lukitukset ja avaimet joka tapauksessa uusiksi.

  Jos avainmalliksi halutaan suojatumpi versio, kuin kaikkien kopioitavissa olevat halvimmat avaimet, nousevat kustannukset jo pelkästään avainten osalta huomattavasti. Yhden avaimen hinta voi olla lähemmäksi 30 euroa, mutta toki siihen saa todennäköisesti alennusta, kun niitä pitäisi tilata useampia satoja, koska käyttäjiä on useammassa mökissä enemmän kuin yksi henkilö.

  Kerhotalon kohtalosta päätetään ilmeisesti tämän vuoden puolella, jolloin selviää tarve kerhotalon wc-tilojen lukituksen vaihtamiselle ja se puolestaan vaikuttaa muiden lukkojen sarjoittamiseen ja avainten teettämiseen.

  Alueen turvallisuuteen vaikuttavat mökkiläiset omalla käytöksellään: he ovat itse vastuussa siitä, kenen haltuun luovuttavat avaimiaan, miten toimivat itse ja kuinka ohjeistavat ja valvovat niin omien lapsiensa kuin vieraidensa tai palkkaamiensa rakennusmiesten toimintaa.

 • nimimerkki

  Airi T

  8.7.2017 klo 16:00
  Hei, kyllä Railin aikana oli puhetta yleisavainten uusinnasta, kun tuntui että avaimia oli sellaisilla joille ne eivät enää kuuluneet.
  Silloin oli juuri tullut markkinoille "itselatautuva elektroninen lukko" ILOQ, http://www2.iloq.com/fi-privus/
  Asia jätettiin kuitenkin hautumaan, haluttiin että olisi enemmän käyttäjäkokemuksia sen käyttövarmuudesta. Samoin ajateltiin että jos se toimii ja yleistyy niin hintakin halpenee.

 • nimimerkki

  Tarja N

  11.7.2017 klo 20:29
  Tuo lukkotyyppi on käytössä mm. Marjaniemen huoltorakennuksessa, jota meille esiteltiin, kun vierailin siellä. Olin itse silloin jo pj ja omissa tiedotustilaisuuksissamme mainitsin sen yhtenä vaihtoehtona kerhotaloomme.
  Hallitus ei siltikään ole mielestäni jättänyt kesken mitään Railin aloittamaa hanketta, kuten Daisy kirjoitti, ei nykyinen hallitus eivätkä nekään, joiden pj:nä toimin 4:n vuoden ajan.
  Jos lukot halutaan uusia, niin sen voi tehdä koska vain, kun tilaa lukkosepän paikalle. Onko se sitten järkevää, ennen kuin kerhotalon kohtalo selviää ja ilmaistahan se ei missään tapauksessa ole.

 • nimimerkki

  Sari Sulander

  9.8.2017 klo 21:35
  Palaan vielä itse porttiin. Se on kyllä ihan oikeasti aikansa elänyt, vääntynyt moneen kertaan eikä puoliskoja tahdo saada kohdalleen. Portin sulkeminen on ainakin minun ja ja uskon että monen muunkin mielestä oikeasti hankalaa. Niin hankalaa, ettei se kaikilta edes onnistu. Ehdotan, että siihen laitettaisi uusi kunnollinen portti. Se voisi olla roskakatoksen oven tapainen. Tai jos se olisi tuon entisen portin mallinen, niin keskellä pitää olla kunnon kolot, mihin pidiketapit laitetaan. Se ei voi olla iso kustannus. Ja siitä hyötyisivät kaikki

 • nimimerkki

  Kettu

  13.8.2017 klo 20:54
  Täältä löytyy, hyvännäköisiäkin puutarhamessuilla sopivia, http://www.pajatsalo.fi/portit.html

 • nimimerkki

  Kettu

  13.8.2017 klo 20:55
  ...siis, puutarhaamme sopivia...
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Pääportti